Ihminen seisoo rannalla auringonlaskussa. Kuvan oikeassa reunassa näkyy tuulivoimala.

Ii

Ii tarjoaa kestävät eväät hyvälle elämälle. Se tarkoittaa arkea keskellä koskematonta pohjoisen luontoa ja kunnan alueen kuuluisia vesistöjä, kokonaisvaltaisen kestävää ja vihreää arkea sekä mielenkiintoisia työmahdollisuuksia monen eri alan ammattilaisille.

Iin edulliset tontit, talot ja asunnot mahdollistavat unelmiesi kodin luomisen sinulle ja perheellesi. Pienestä koostaan huolimatta Ii on innostavan elinvoimainen ja tunnettu innovatiivisista kehityskokeiluistaan, joiden tulokset puhuvat puolestaan. Rohkeilla uusilla avauksilla on myös päättäjien vankka tuki, minkä ansiosta erilaisia uraauurtavia kehityshankkeita on käynnissä jatkuvasti. 

Joku voisi veistellä, että Iin kunta säästää luonnonvaroja kuin ylimääräisiä kirjaimia nimessään. 10 000 asukkaan Ii on sitoutunut ansiokkaasti vähentämään hiilidioksidipäästöjä sekä käyttämään yhteisiä resursseja maapallon kantokyvyn rajoissa. Kunnan panostus kestävään kehitykseen tarkoittaa vastuullisuuden lisäksi työmahdollisuuksia uusiutuvan energian eturintamassa. Myös muuta teollisuutta löytyy Iistä runsaasti, samoin alan kiinnostavia työpaikkoja.

Houkuttelevia töitä Iissä on tarjolla myös muun muassa opetus-, kasvatus- ja varhaiskasvatusalan ammattilaisille. Kunnan koulut ovat kuuluja monipuolisesta luontokasvatusosaamisestaan, ja pienet kouluyksiköt tarjoavat hyvät puitteet niissä työskentelylle. Alarannan uusi puukoulu sai Joutsenmerkin ensimmäisenä alakouluna Suomessa, ja uusi päiväkotikin on valmistumassa kuntaan loppuvuodesta. 

Pieni ja lämminhenkinen Ii tarjoaa arkeesi rentouttavaa rauhaa ja toisaalta monipuolisen vauhdikasta tekemistä, elämää aidoimmillaan. Jos kaipuu ison kaupungin vilskeeseen kuitenkin välillä yllättää, aivan lyhyen matkan päästä löytyy Pohjois-Suomen pääkaupungiksikin kutsuttu Oulu.

Lue lisää Iistä kunnan sivuilta (avautuu uuteen välilehteen).
Lue lisää Iissä työskentelystä kunnan sivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

Tervetuloa tutkimusmatkalle Iihin

Tänä syksynä Kirjeenvaihtaja Karjalainen seikkailee Pohjois-Pohjanmaan kunnissa ja tutustuu niiden parhaisiin puoliin. Lämminhenkisenä yhteisönä mutta myös kestävän kehityksen suunnannäyttäjänä tutuksi tullut Ii on täynnä aarteita, ja ne aina yhtä tarkka seikkailijamme halusi löytää. Etsinnöissä mukana on vieraileva tähtireportteri Asta Salomaa, joka oppi iiläisten tykkäävän ihmeellisen paljon omista töistään. Katso video!

Tutustu Iin avoimiin työpaikkoihin

Iissä on lukuisten eri alojen ammattilaisille runsaasti mielenkiintoisia töitä – ja lukemattomia tapoja nauttia vapaa-ajasta. Tutustu alueen tarjontaan ja löydä unelmatyöpaikkasi!

Suomen kartta, johon on merkitty Pohjois-Pohjanmaan alue sekä Iin sijainti.