Nainen seisoo pellolla selin kameraan ja katsoo kaunista auringonlaskua

Tutustu kuntiin

Pohjois-Pohjanmaa ulottuu meren ääreltä tunturimaisemiin ja metsän rauhasta ison kaupungin vauhdikkaaseen sykkeeseen. Alue tarjoaa samanlaista monipuolisuutta myös lukemattomien alojen ammattilaisille runsailla uramahdollisuuksillaan. On ihan tutkittu ja todistettu juttu, että täällä asuvat leppoisat ihmiset ovat onnellisia ja tyytyväisiä elämäänsä. Tutustu alueen parhaisiin asuinpaikkoihin, työllisty ja nauti elämästä Pohjois-Pohjanmaalla!

Hirrestä rakennetun hotellin ravintola. Aulassa on sohvaryhmiä ja baaritiski.

Pudasjärvi

Tämä upean luonnon keskellä sijaitseva Suomen hirsipääkaupunki ei ole vain turistin unelma vaan myös mahtava paikka työskennellä, asua ja elää. Monipuoliset uramahdollisuudet muun muassa teollisuuden ja matkailun parissa ovat täällä aivan kätesi ulottuvilla. Bisnekset hoituvat Pudasjärveltä käsin yhtä näppärästi niin tien toiselle puolelle kuin Tokioonkin.

Mies ruuvaa ruuvia seinään

Ii

Ii tunnetaan innovatiivisena kuntana ja kestävän kehityksen suunnannäyttäjänä. Kaunis pohjoisen luonto, edullinen asuminen ja asukkaiden lämminhenkinen yhteisöllisyys ovat vain muutamia esimerkkejä kunnan parhaista puolista. Täällä riittää kiinnostavia työpaikkoja monien eri alojen kuten opetusalan ja teollisuuden ammattilaisille.

Aurinkoiselle rannalle pystytetty teltta, jonka sisäpuolelta otetussa kuvassa näkyvät kahden teltassa makaavan ihmisen jalat

Raahen seutu

Raahen, Siikajoen ja Pyhäjoen muodostama seutukunta on ainutlaatuinen yhdistelmä rannikon kaupunkielämää ja maaseudun rauhaa vain tunnin ajomatkan päässä Oulusta. Täällä mielenkiintoiset työllistymismahdollisuudet ja yrittäjyyden vankka tukeminen yhdistyvät innostavaan kattaukseen houkuttelevia harrastusmahdollisuuksia.

Nainen ja mies kävelevät syksyisessä ruskamaisemassa. Taustalla näkyy Tähtitornin kahvila.

Oulu

Urbaanista luonnosta ja Suomen 5. suurimman kaupungin monipuolisista mahdollisuuksista parhaita puoliaan ammentava Oulu tarjoaa aidosti jokaiselle jotakin. Houkuttelevia töitä löytyy moneen makuun alueen innovatiivisista yrityksistä ja maailmanluokan ammattilaisten parista alalta kuin alalta. Nuorekas Oulu on värikäs opiskelijakaupunki, jossa on muihin suuriin kaupunkeihin nähden edullista asua.

Oulainen

Erinomaisten liikenneyhteyksien varrella sijaitseva Oulainen on sujuvan arjen kaupunki, jonka vireä ja nuorekas meno vetää puoleensa. Kiinnostavia työmahdollisuuksia täältä löytyy muun muassa sairaanhoidon, terveydenhuollon, kuntoutuksen ja koulutuksen palvelujen sekä teollisuuden parista. Oulainen tunnetaan myös laajoista koulutusmahdollisuuksistaan sekä valtakunnallisestikin tunnetuista tapahtumistaan.