Tyttöjä pelaamassa biljardia.

Oulainen

Pieni ja pippurinen Oulainen vetää puoleensa. Olit sitten nuori, vanha tai jotain siltä väliltä, elämä Oulaisissa merkitsee hyvinvoivaa arkea – keskellä Pohjois-Suomen aidointa luontoa.

Pyhäjoen ja Pohjanmaan radan leikkauspisteessä sijaitseva Oulainen on ylpeä lävitseen virtaavan joen annista. Eikä syyttä! Pyhäjoen rinnalla kulkevat maisemapolut tarjoavat ulkoilumahdollisuuksia ympäristössä, joka elää väreineen vaihtuvien vuodenaikojen tahdissa. Oulaisissa liikutaan niin luonnossa kuin laadukkailla liikuntapaikoilla ympäri vuoden. Paikkakunnan ylpeys on juuri viisi vuotta täyttänyt Uimahalli Lähde, joka edelleen hohtaa uutuuttaan, yllättää monipuolisuudellaan ja edustaa tyylikästä ja toimivaa arkkitehtuuria. Tuore urheilukenttä ja uusi padelhalli edustavat alueen liikuntapalveluiden jatkuvaa kehittymistä.

Etsitkö uusia reittejä myös työelämässä? Oulaisen lukuisat teollisuuden ja rakennusalan toimijat tarjoavat uramahdollisuuksia keskellä vauhdilla kehittyvää kuntaa. Oulaisten alueella asuminen on edullista, ja asuntojen ja tonttien tarjonta on laaja. Ensiasunnon ostajille tai rakentajille kaupunki maksaa rahallisen avustuksen. Oulaistelaisille perheille syntyvistä lapsista maksetaan vauvaraha, ja Oulaisiin muuttaville perheille lapsiraha alle 12-vuotiaista lapsista. Kaupunki on kaavoittanut uusia tontteja myös yritystoiminnalle.

Pienestä koostaan huolimatta Oulaisissa elämä sykkii ja viihdyttää erilaisten tapahtumien muodossa. Loka-marraskuussa järjestettävät Oulaisten musiikkiviikot saavat kunnan soimaan niin klassisen musiikin, jazzin, kansanmusiikin kuin lastenmusiikin säestämänä. Kesän Valtakunnalliset veteraanikonepäivät taas tarjoavat toisenlaista vetovoimaa. Valtakunnallisesti tunnettu tapahtuma esittelee vanhojen moottoriajoneuvojen voimaa ja paikallista perinnekulttuuria joka kesä jopa kymmenille tuhansille ihmisille.

Oulainen osallistuttaa ja kuuntelee asukkaitaan aidosti – koululaisille tehtävistä kyselyistä ikäihmisten työpajoihin. Kuntalaisten mielipiteiden huomioimisen lisäksi vastuullisuus ympäristöasioista ja paikallisen luonnon arvostaminen näkyy Oulaisten uudessa strategiassa entistä enemmän. Tulossa on esimerkiksi uusi hirsirakenteinen päiväkoti, josta on perheen pienimmille terveellinen, turvallinen ja kestävä varhaiskasvatusympäristö.

Mielekäs ja terveellinen elämä Oulaisissa jatkuu myös työelämän jälkeen. Kuntalaisten hyvinvointiin panostetaan kehdosta mielekkäisiin seniorivuosiin asti. Tästä pitävät huolen Oulaisiin keskittyneet terveys- ja hyvinvointipalvelut sekä Oulaskankaan sairaala. Alkuvuodesta 2023 alueelle valmistuu uusi, osuuskuntamuotoinen senioreiden koti. Sen yhteisöllinen elämä mahdollistaa ikäihmisille itsenäisen arjen miellyttävässä, omakotitalomaisessa ympäristössä.

Luonnon seesteistä rauhaa, yhteisöllisyyttä ja aktiivista elämää tarjoava Oulainen antaa jokaiselle puitteet elää rohkeasti omannäköistä elämää.

Lue lisää Oulaisista kaupungin verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen).
Lue lisää Power Corner -kunnista alueen verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

Tutustu Oulaisten avoimiin työpaikkoihin

Oulaisissa on lukuisten eri alojen ammattilaisille runsaasti kiinnostavia töitä – ja työ ja vapaa-aika täydellisessä tasapainossa. Tutustu alueen tarjontaan ja löydä unelmatyöpaikkasi!