Oulu

Oulussa kaupunkielämän vilkas ja luova syke soljuu täydellisessä harmoniassa ainutlaatuisen luonnon rytmin tahdissa. Pohjois-Suomen pääkaupungiksi kutsuttu Oulu on polkujen kaupunki, olipa kyseessä sitten retki alueen lukuisilla ulkoilureiteillä tai uudet askeleet työelämässä. Oulu avaa ovia joka suuntaan.

Kaupungin ytimen urbaanista sykkeestä huolimatta Oulussa luonto alkaa heti kotiovelta. Oulujoki – tuo Suomen Amazon – piirtää kaupungin rantaan suiston, joka levittäytyy alueelle vehreän viuhkan tavoin. Ainutlaatuinen alue tarjoaa asukkailleen erinomaiset ulkoilumahdollisuudet.

Oulun sympaattiset ihmiset ja upea luonto takaavat sen, että kaupungissa on käytännössä mahdotonta tylsistyä. Oulu on tunnettu rikkaista ja omintakeisista tapahtumistaan, kattavasta harrastus- ja seuratoiminnastaan sekä käytännössä rajattomista liikuntamahdollisuuksistaan.

Opinnoista töihin ja takaisin

Myös uramahdollisuuksissa on, mistä valita. Uudistuva Oulun yliopistollinen sairaala on vain osa alueen kattavaa sote-sektoria, joka tarjoaa alueen ihmisten elämänlaadun parantamiseen tähtääviä palveluja sekä runsaasti mahdollisuuksia alan opiskeluun ja työskentelyyn. Opiskelu- ja jatkokoulutusvaihtoehtoja riittää runsaasti myös muilla aloilla. Vuosittain tuhannet uudet opiskelijat alottavat opintonsa Oulussa, ja kaupunkilaisten keski-ikä onkin yksi Euroopan nuorimmista.

Oulu on myös kansainvälisesti tunnettu ja moderni ICT-alan keskittymä, jonka kansainvälinen vireys on muun muassa satamakaupungin vuosisatoja vanhan historian tuotos. Oulussa toimivat yritykset työllistävät ihmisiä alalla kuin alalla aina globaaleista suuryrityksistä innovatiivisiin ja rohkeisiin start up -toimijoihin. Kansainvälisyys on itsestäänselvyys Oulussa toimiville yrityksille.

Kaikesta tästä huolimatta asuminen Oulussa on varsinkin Etelä-Suomen kaupunkeja edullisempaa. Helsinkiin verrattuna nautit täällä samaan hintaan tuplamäärästä asuinneliöitä ja saat vuorokauteesi lisää tunteja, kun et joudu hukkaamaan aikaa ruuhkissa jumittamalla.

Liikkuva ja luova kaupunki

Tiesitkö, että enemmistö Oulun koululaisista pyöräilee kouluun sekä suuri osa aikuisista töihin? Tästä on kiittäminen maailmanluokan pyörätieverkostoa. Täällä pyörää ei myöskään tarvitse viedä varastoon yöttömistä öistä tunnetun kesän päätyttyä. Kaupungin titteli maailman talvipyöräilypääkaupunkina on ansaittu.

Luovasta ja omintakeisesta kulttuurielämästään tunnettu Oulu on muuten valittu Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodeksi 2026. Tulevat vuodet ovatkin kaupungissa erityisen innostavia, kun varmasti uniikki juhlavuosi lähestyy ja kulttuuritarjonta lisääntyy entisestään.

Oulu ei koskaan pysähdy paikalleen. Alueen sijainti sekä sen asukkaiden ehtymätön energia takaavat kaupungin ja sen ympäristön jatkuvan kehittymisen. 

Lue lisää Oulusta oulu.comista (avautuu uuteen välilehteen).
Tutustu Visit Oulun vinkkeihin monipuolisesta viihtymisestä Oulussa (avautuu uuteen välilehteen).

Tervetuloa tutkimusmatkalle Ouluun

Tänä syksynä Kirjeenvaihtaja Karjalainen seikkailee Pohjois-Pohjanmaan kunnissa ja tutustuu niiden parhaisiin puoliin. Legendaarisesta “ossaamisestaan” maailmankuulu Oulu on täynnä taitavia tekijöitä, ja heidän jäljilleen polkaisi myös tarkkuudesta tinkimätön seikkailijamme. Oppaakseen hän sai vierailevan tähtireportterin Asta Salomaan, joka on nyt entistä varmempi siitä, ettei monipuolista Oulua ihan syyttä ole valittu Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Katso video!

Tutustu Oulun avoimiin työpaikkoihin

Oulussa on lukuisten eri alojen ammattilaisille runsaasti kiinnostavia töitä – ja työ ja vapaa-aika täydellisessä tasapainossa. Tutustu alueen tarjontaan ja löydä unelmatyöpaikkasi!

Suomen kartta, johon on merkitty Pohjois-Pohjanmaan alue sekä Oulun sijainti.