Pudasjärvi

Rauhallinen Pudasjärvi on mitä mainioin asuinpaikka aktiiviselle ihmiselle. Olitpa latujen, vesistöjen tai patikkapolkujen ystävä, Pudasjärven muinaisten metsien siimeksessä, luonnonpuistossa ja rinteillä liikuntamahdollisuudet ovat loputtomat. 

Pudasjärvi tunnetaan ennen kaikkea Syötteen lumivarmasta tunturialueesta – Iso-Syötteestä ja Pikku-Syötteestä. Myös Syötteen kansallispuisto kutsuu ihmisiä ihmettelemään ikiaikaista luontoa vuoden ympäri. Esimerkkinä Siuruan kylän kunnioitettavan 3,5 miljardin vuoden iän saavuttanut kallio.

Pudasjärvi ei ole ainoastaan turistin unelmapaikka. Alue työllistää suosionsa vuoksi valtavan määrän matkailualan osaajia niin vuoden ympäri kuin kausiluontoisestikin. Täällä monimuotoinen luonto kohtaa tasokkaat palvelut ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Yksi Pudasjärven ylpeyksistä on erityisen vireä kansalaisopistotoiminta. Kansalaisopiston laajasta kurssitarjonnasta on nauttinut lähes joka kolmas paikkakunnan asukkaista.

Aktiivinen elämä Pudasjärvellä yhdistyy saumattomasti rauhalliseen arkeen. Suomen hirsipääkaupungissa asutaan idyllisesti – sivussa suuren kaupungin sykkeestä, mutta silti niin lähellä. Ei ole sattumaa, että Suomen ensimmäiset hirsikerrostalot ovat nousseet juuri Pudasjärvelle, ja alueen vankka puuosaaminen tunnetaankin kautta maailman. Kansainvälisen, kukoistavan bisneksen pyörittäminen Pudasjärveltä käsin onnistuu vaivattomasti. Suuri määrä alueen asukkaista työskentelee puunjalostuksen lisäksi muun muassa elämysmatkailun, bioenergian, kone- ja kuljetusalan sekä alkutuotannon parissa.

Lue lisää Pudasjärvestä kaupungin verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

Tervetuloa tutkimusmatkalle Pudasjärvelle

Tänä syksynä Kirjeenvaihtaja Karjalainen seikkailee Pohjois-Pohjanmaan kunnissa ja tutustuu niiden parhaisiin puoliin. Sopivassa suhteessa vauhtia ja rentoa tunnelmaa tarjoava Pudasjärvi ei ole vain turistin unelmapaikka – ja lahjomaton seikkailijamme selvittää, miksi. Mukana käänteissä veitsenteräviä havaintojaan laukoo vieraileva reportteri Jimi Heikkinen. Reissun aikana kädetkin lyödään välillä saveen. Katso video!

Tutustu Pudasjärven avoimiin työpaikkoihin

Pudasjärvi on pullollaan houkuttelevia työmahdollisuuksia eri alojen ammattilaisille – ja täynnä tilaa ja tekemistä parhaaseen vapaa-ajan viettoon. Tutustu alueen tarjontaan ja löydä unelmatyöpaikkasi!

Suomen kartta, johon on merkitty Pohjois-Pohjanmaan alue sekä Pudasjärven sijainti.