Sydänhoitajan sydän sykkii luonnossa liikkumiselle

Oululainen Minna työskentelee sairaanhoitajana hyvinvointikeskuksessa. Päivät kuluvat vauhdikkaasti muun muassa akuuttivastaanotossa, puhelintyössä, oirearvioita tehdessä ja chat-kanavalle vastaillessa. Lisäksi hän toimii sydänhoitajana, tekee vuosikontrolleja sekä antaa elintapa- ja painonhallintaohjausta.

Opiskeluajan keikkatyöt ja sijaisuudet vaihtuivat kuusi vuotta sitten nykyiseen vakituiseen työhön, jossa hän on kuin kotonaan.

Minnan vapaa-aika kuluu tiiviisti liikunnallisten harrastusten parissa. Oulun ympäri vuoden loistavassa kunnossa pysyvät pyörätiet kutsuvat häntä usein, ja lenkkeilemäänkin on päästävä tiuhaan. Mieluisimmat ulkoilureitit löytyvät Minnan mielestä ehdottomasti meren rannalta, joen varrelta sekä metsän siimeksestä.

Ulkoillessa Minnan vierellä viipottaa usein symppis lenkkikaveri ja uskollinen ystävä Mini. Koiran kanssa temmeltäminen on muutenkin mukavaa vastapainoa tarkkuutta vaativalle työlle. Työpäivän jälkeen Minnaan voi usein törmätä myös kuntosalilla treenaamassa. 

Juuri sopivan kokoinen kaupunki

Rantsilasta kotoisin oleva Minna muutti Ouluun lukion jälkeen, ja on viihtynyt kaupungissa siitä lähtien. Opiskelupaikka lähellä kotia tuntui hyvältä vaihtoehdolta, ja Oulu oli jo entuudestaan tuttua aluetta, joten kauemmaksi hän ei olisi halunnutkaan lähteä. 

”Tykkään siitä, että tämä on juuri sopivan kokoinen kaupunki, jossa on paljon tekemistä ja kaikki lähellä. Asuminen on täällä huomattavasti halvempaa kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla. Olenkin alkanut tässä miettiä oman asunnon ostamista.” 

Alueen monipuoliset ulkoilupaikat ja -reitit ovat vieneet Minnan sydämen. Kovin kauas kaupungista ei tarvitse lähteä, jotta pääsee hänen lempipaikkoihinsa: Nallikarin rannalle, kuuntelemaan Koitelinkosken kohinaa, seikkailemaan Pilpasuon luonnonsuojelualueella tai ihailemaan Varjakan maisemia. 

Seuraavaksi Minna haluaisi kokeilla ja alkaa ehkä harrastaa enemmänkin crossfitiä. Kesän to do -listalla on myös testata pitkään suunnitelmissa ollutta melontaa. Siihen onkin hyvät mahdollisuudet ihan kotinurkilla, sillä vesille pääsee aivan keskustan ytimestä.

Monipuolinen kulttuuritarjonta ilahduttaa

Minna tykkää käydä nauttimassa elämyksistä teatterissa ja keikoilla. Qstock-konkari hän jo onkin, ja jonain vuonna haaveissa olisi päästä fiilistelemään myös suositun Koiteli Elää -festarin lämminhenkistä tunnelmaa.

”Erilaisia tapahtumia järjestetään täällä todella paljon! On mahtavaa, että suurin osa niistä on edullisia ja monista pääsee nauttimaan ilmaiseksikin.”

Minna nauttii joka solullaan loistavasta livemusiikista. Ja kun ihan jatkuvasti ei ole mahdollista fiilistellä keikoilla, aina välissä suosikkisäveliä voi luukuttaa vaikkapa uuden maastopyörän selässä ympäri kaupunkia ja kauniita rantareittejä viilettäen.